fredag 26 november 2010

Torkad frukt

Denna fakta inlägg kommer ifrån Erica Palmcrantz & Irmela Lilja's bok "Raw food på svenska"
Som jag rekomenderar till er alla. Bra fakta, och enkla och bra recept med vackra bilder att titta på.
____

Köp ekologiska då kan du vara säker på att de inte är behandlade med svavel.
________

Aprikoser,torkade och osvavlade - Välj alltid de buna aprikoserna. Aprikoser har lägst GI av de torkade
frukterna och påverkar därför inte vårt blodsocker lika mycket som annan frukt.Är rika på järn.
Russin- Finns många olika märken och sorter att välja bland. Undvik de "gamla hederliga" som är fulla med konserveringmedel.
Torkade fikon - Förvara i tättslutande burkar i skafferiet,så de inte torkar ut. Innehåller kaliuml,kalcium magnesium och järn.
Dadlar,färska med kärna eller torkade - finns 400 olika sorter. Dadlar används som sötningsmedel inom raw food. Kom ihåg att ta bort kärnan. Använder du torkade dadlar behöver de blötläggas ett par timmar innan du använder dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar