fredag 29 april 2011

Raw Food ,En Självklarhet?

Rawfood är en självklarhet. Alla djur och varelser, förutom människan, lever på en 100% oupphettad föda. Och vilka är det som drabbas av sjukdomar och mental ohälsa relaterad till mat? Vad som händer när vi kokar maten är att, förutom att mer eller mindre samtliga vitaminer och mineraler förstörs, går även samtliga enzymer och allt naturligt vatten förlorat. Detta leder till vätskebrist hos oss människor, och det finns inget vatten i världen som kan kompensera för den naturliga vätskan i oupphettad mat. Det andra problemet med bristen på enzymer (som sköter varenda process i våra kroppar) förr eller senare leder till total utarmning av våra kroppar med lägre energi och sjukdomar som följd.

Ett stort problem i vårt samhälle idag är att vi äter för mycket. Det mest optimala är att äta en diet bestående av 80-90% Rawfood. På så vis får vi i oss de mineraler vi behöver och kroppen kommer automatiskt och på ett naturligt sätt minska aptiten. Med detta är det ingen risk att du går upp i vikt eller drar på dig sjukdomar relaterade till osund kost.

Kokning och tillagning av mat har idag blivit så vanligt att ingen längre ifrågasätter det. Liksom socker och alkohol, som förmodligen skulle bli förbjudna om de lanserades på marknaden idag, pga dess skaderisker, så skulle säkerligen kunskapen om fördelarna med en övervägande råkostdiet få allt större betydelse och uppmärksamhet. Antagandet att kokt och processerad mat skulle vara ”naturligt” och likvärdig Rawfood är verkligen bara ett antagande. De flesta människor vet inte eftersom man inte haft möjlighet att prova en balanserad Rawfood diet. En vecka är egentligen det enda som behövs för att du ska känna en avgörande skillnad.

Vad skulle hända om man istället matade en stam gorillor en diet bestående av kaffe, cigaretter, pizza, pasta och annan typisk snabbmat vi människor äter, under ett antal år och se vad som händer. Eller ta en hjord av rådjur, och istället för att ge de färskt livsgivande gräs, samla ihop det, koka det intensivt och länge i ett stort kärl och mata de sedan med det. Det är en intressant tanke att ställa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar