onsdag 20 april 2011

Chlorella!

Chlorella är en grön alg med mycket högt näringsinnehåll och den mest klorofyllrika av alla växter - 60% är protein och av mycket hög kvalité. Den har mer RNA/DNA än sardiner,mer B12 än lever, 15 % mer betakaroten än morötter, 50 gånger mer lutein än spenat, och mer kalcium än mjölk. Den har hög halt av magnesium järn och allt naturligt. Dess förmåga att avgifta kroppen på tungmetaller och gifter är unik. Den gör kroppen mer basisk, har cancerhämmande egenskaper, stabiliserar insulinhalten,kan hjälpa till att återbilda skadade nervceller i hjärnan och övriga kroppen.
Chlorella är en encellig sötvattenalg som innehåller mest klorofyll av alla växter i världen (1-2%), därav dess namn chlorella ("chlor" grön och "ella" för liten).
Den har existerat på jorden i miljarder år och är en av de första växterna som uppkom.
Chlorella är ett av världens mest utforskade näringsämnen.
De flesta människor har inte ens hört talas som chlorella och vet därför inte att det är en avde mest perfekta födoämnen på jorden. Den producerar upp till 20 gånger mer protein än soja som odlas på samma yta, Och om man inser att soja producerar 10 gånger mer protein än nötkreatur på samma landarea så förstår man att chlorella producerar närmare tvåhundra gånger mer användbart protein än biff-kor.
Chlorella är en idealisk föda för människan med en mångfald välgörande ämnen.
Vegeterianer och veganer bör absolut ta chlorella.

Hur skall man äta?
Problemet är att folk tar för liten dos. Priset har hitills varit relativt högt,så många tar ett piller eller ett par piller och väntar på ett underverk.
Men detta är ett fullvärdig mat och inte ett "piller" . 4-5 gram är en underhållningsdos som kommer öka ditt välbefinnde. 6-10 gram per dag ger en markant förbttring i matsmältningen, energinivå ooch allmänt välbefinnande. Vid en dosering på 15-20 gram kan man sluta att äta kött utan att oroa sig för att inte få i sig tillräckligt med protein om man ter naturlig kost i övrigt.
Man bör DOCK pga dess utrensande effekt börja med kapslar och öka till önskad nivå.
Sker det en utrensning så går man tillbaka i dos en aning.
Efter 3-6 månader, då kroppen uppnått en viss mättnad,beroende på intag, påbörjas en ordentlig avgiftning av bl.a kvicksilver . Detta sker till största del att chlorella tar med sig tungmetallerna i tarmen via avföringen. 90% av kvicksilvret elimineras genom avföringen (detta observerades för många år sedan då slam från reningsverket förbjöds att användas som gödsel. kvicksilverhalten var för hög.) Därefter fylls tarmen igen av tungmetaller ifrån blodet och en ordentlig avgiftning har påbörjats.
Det är chlorellans cellväggar som absorberar den ut ur kroppen.Chlorella höjer även energinivån, utan att den sänks efter ett par timmar, som med kaffe och andra stimultania som dessutom är giftigt.

(Efter att ha läst så mycket om den fantastiska växten så knner jag att börja med chlorella igen vore på sin plats, det är inget som man förlorar på.
All fakta är hämtad från vitala nyheter nr1, 2005 )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar